FINANCIAL PERFORMANCE

Spotify rapporterar intäkter för andra kvartalet 2023

Idag publicerar Spotify sina finansiella resultat för andra kvartalet 2023.

Spotify har ett väldigt starkt kvartal bakom sig. Vi slog våra egna förväntningar och välkomnade fler användare och prenumeranter än vi hade förutspått, och tillväxten fortsatte att komma från marknader över hela världen.  

Som vi förutspådde under Q1-livesändningen så uppstod kostnader under andra kvartalet relaterade till våra pågående ansträngningar för att bli en effektivare och starkare verksamhet. Dessa kostnader var exkluderade från den Q2-prognos vi gav förra kvartalet.

  • Månatliga aktiva användare ökade med 27 % till 551 miljoner. Nettotillskottet om 36 miljoner användare var 21 miljoner fler än vår guidning och representerar en rekordökning för företaget.
  • Antalet prenumeranter ökade med 17 % till 220 miljoner jämfört med föregående år. Nettotillskottet om 10 miljoner var 3 miljoner fler än vår guidning, samt den högsta Q2-siffran i företagets historia. 
  • De totala intäkterna ökade med 11 % jämfört med föregående år till 3,2 miljarder EUR, i linje med prognosen.
  • Den justerade bruttomarginalen** var i linje med prognoserna om 25,5%, bortsett från engångskostnader relaterade till effektiviseringar av verksamheten och kostnadsbesparingar.
  • Den justerade rörelseförlusten** om 112 miljoner EUR var bättre än vår guidning, bortsett från engångskostnader relaterade till effektiviseringar av verksamheten och kostnadsbesparingar.

Kolla in höjdpunkterna nedan:

Vill du veta mer? Klicka här för att ta del av hela den finansiella pressreleasen, och lyssna gärna på vår Q&A-webcast på IR-sajten här. Klicka nedan för att lyssna på trailers från några av våra senaste original- och exclusive-poddar.

 

**Justerad bruttomarginal, justerad rörelseförlust är inte mått i enlighet med IFRS. Vänligen se “Reconciliation of IFRS to Non-IFRS Results” för mer information.