The "Spotify for Work" logo in mint on a lavender background
SPOTIFY FOR WORK

Spotify och Accenture samarbetar för att erbjuda Spotify Premium som en anställningsförmån

Musik och podcasts är inte bara till för underhållning – det är också bra för att fokusera, koppla av och lära sig nya saker. Med vårt nya partnererbjudande Spotify For Work blir det möjligt för företag att erbjuda Spotify Premium som en förmån till sina anställda. Det innebär att arbetsgivare av alla slag kan erbjuda kraften i musik och podcasts till sina anställda, så att de kan lyssna samtidigt som de koncentrerar sig på jobbet, tränar, lagar middag och allt däremellan.

Vi vet att arbetsgivare alltid strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga fördelar för att attrahera och behålla topptalanger och erbjuda ytterligare värde och upplevelser för att belöna sina anställda. Det är där Spotify for Work kommer in in i bilden. Det är en modern förmån som har potential att bygga en starkare känsla av gemenskap på varje företag, säger Marc Hazan, vice VD för Freemium Partnerships and Business Development.

För att kicka igång programmet samarbetar vi med det globala konsultföretaget Accenture. De lanserar det nya erbjudandet för sina anställda i Sverige, Lettland och Litauen. Vi ställde några frågor till Jan Jendeby, kundansvarig på Accenture, om varför han ser fram emot att erbjuda Spotify Premium till Accentures anställda. 

Hur kom det sig att ni samarbetar med Spotify för att erbjuda Spotify for Work till era anställda?

Vi letar alltid efter nya sätt att vara en attraktiv arbetsgivare. När vi tillsammans utvecklade Spotify for Work såg vi det som ett intressant och relevant erbjudande med flera fördelar för våra medarbetare, så vi undersökte om det skulle vara möjligt att bli en av Spotifys första användare/deltagare i programmet.

Vi ser att Spotify for Work är globalt skalbart. Det är ett utmärkt sätt att ge anställda en efterfrågad förmån så att de kan njuta av allt ljudinnehåll som finns på plattformen.

Hur passar Spotify Premium in tillsammans med era andra erbjudanden?

Det är ett nytt och attraktivte rbjudande som kan användas under arbetet, efter jobbet eller när du pendlar. Våra medarbetare kan använda tjänsten på flera olika sätt för att fokusera bättre, lära sig nya saker eller helt enkelt varva ner. Spotify for Work är ett bra komplement till de andra erbjudanden som finns tillgängliga för våra anställda. Vi förväntar oss att det kommer att få stort genomslag hos många av våra anställda inom olika demografier och roller i Sverige och Baltikum.

Förklara värdet för arbetsgivare att tillhandahålla sådana här förmåner till sina anställda. 

I strävan efter de bästa talangerna är alla aspekter av vad vi kan erbjuda våra anställda och potentiella kandidater viktiga. Vi tror att Spotify for Work är ett attraktivt erbjudande som våra anställda kommer att uppskatta, och väl värt Accentures blygsamma investering.

Vad är mest spännande med det här samarbetet? 

Det är väldigt spännande att vara det första företaget som testar det här nya erbjudande. I det här fallet är vi inte bara den första kunden eller köparen av denna tjänst, utan vi stödjer också innovationen och utvecklingen av det nya erbjudandet genom att dela kontinuerlig feedback. Vi ser Spotify for Work som ett bra sätt för Spotify att nå ännu fler användare och erbjuda företag en attraktiv personalförmån.

Vad har du i lurarna just nu?

Musik: Silk Sonic, Billie Eilish, Veronica Maggio, Marvin Gaye, Red Hot Chili Peppers.

Podcasts: Accenture AI Leaders Podcast, Framgångspodden.

Vårt samarbete med Accenture, det första i sitt slag, är bara början. Är du intresserad av att lära dig mer om Spotify For Work? Läs mer här.