ATT ÅTERUPPTÄCKA & OMDEFINIERA

Nu är det dags: Topplåtarna, Artisterna, Poddarna och Lyssningstrenderna för 2022

Det är omöjligt att definiera 2022 på ett enkelt sätt. Efter de senaste årens ovisshet har var och en av oss behövt hitta ett “det nya normala” i vår relation till kulturen såväl som till varandra. I år har Spotifys användare omdefinierat hur de skapar glädje. Och nu är det dags att att avslöja vad världen tillsammans glatt sig åt och varit besatta av i Spotifys 2022 Wrapped

Från musiken som har fått oss att dansa, till podcasterna som hållit oss fastnaglade. Här är ljudet som tog sig till den absoluta toppen på Spotify-användarnas spellistor.

Toppartisterna globalt 2022

Det blir tredje raka förstaplatsen för Bad Bunny. Singer-songwritern hamnar återigen högst upp på listan över de mest streamade artisterna globalt, en placering han har hållit sedan 2020. Ingen annan artist har lyckats med bedriften tidigare och för att fira det har vi stöpt om gillaknappen på Spotify till “Bad Bunnys speciella hjärtformade symbol”. Taylor Swift är den näst mest streamade artisten i världen med förstaplatser i Australien, Storbritannien, Irland, Malaysia, Filippinerna, Nya Zealand, Qatar, Slovenien och Singapore. Övriga artister som har tagit sig till topp 5 är två legendarer från Toronto: Drake och The Weeknd, samt K-Pop-giganterna BTS.

Flera artister har tagit stora kliv tack vare kraften i sociala medier. De mest “virala” artisterna definierar vi som de som som fått sin musik mest delad från Spotify till sociala plattformar. Att säga att Taylor Swifts album Midnights blev omtalat vore en underdrift och hon kniper förstaplatsen på listan över mest virala artister. The Weeknd är den näst mest delade artisten, följd av Bad Bunny. På plats fyra och fem återfinns BTS och Lana Del Rey.

Topplåtarna globalt 2022

Skaparen av årets sommarhit Harry Styles toppar listan över de mest streamade låtarna 2022 med superhiten “As It Was”. Det brittiska indierockbandet Glass AnimalsHeat Waves” är den näst mest streamade låten 2022 – deras fans kan verkligen inte få nog. Australiensiska The Kid LAROIs samarbete med Justin BieberSTAY” är den tredje mest streamade låten i år. Bad Bunnys “Me Porto Bonito” med Chencho Corleon och “Tití Me Preguntó” tar plats fyra och fem.

Toppalbumen globalt 2022

Vilket album streamades mest 2022? Användare runt om i världen visar på en stor mångfald i smak med topplistade verk på spanska såväl som engelska, och inom genrerna hiphop och pop. Bad Bunnys Un Verano Sin Ti  tar platsen som det mest streamade albumet 2022. Harry Styles “Harry’s House” tar andraplatsen och Olivia Rodrigos debutalbum SOUR tar tredjeplatsen. Brittiska superstjärnan  Ed Sheerans album = fortsätter att vara en stark lyssnarfavorit och kniper fjärdeplatsen på listan. Slutligen tar Doja Cats album Planet Her (Deluxe) femteplatsen på listan.

Toppoddarna 2022

I år expanderade Spotify sitt podcasterbjudande till en mängd nya marknader och användare runt om hela världen har fått nya favoritpoddar att plöja frenetiskt. Med fler än fyra miljoner podcasts kan Spotify erbjuda något för alla. Men vilka var de största poddarna under året? För tredje året i rad kniper The Joe Rogan Experience förstaplatsen. Call Her Daddy, med Alex Cooper, tar platsen som den andra mest lyssnade podcasten. Anything Goes with Emma Chamberlain, en blivande Spotify Exclusive som berör en bredd av ämnen från den populära amerikanska skaparen tar tredjeplatsen medan Caso 63, ett Spotify Original som i år togs fram på spanska, brasiliansk portugisiska, hindi, och engelska, tar fjärdeplatsen med språkvarianterna inräknade. Crime Junkie, en true crime-podcast av Ashley Flowers och Brit Prawat, är den femte mest lyssnade podcasten.

Har du hunnit kika på din egen Wrapped? Har dessa artister, låtar, album, podcasts och trender visat sig i din egen sammanställning av året? Utforska vad mer vi kan erbjuda specifikt för dig!

Medan vi tar farväl av 2022 finns hela listan av topplåtar, artister, album och podcasts nedan.

Mest streamade artister globalt

 1. Bad Bunny
 2. Taylor Swift
 3. Drake
 4. The Weeknd
 5. BTS

Mest streamade artister i USA

 1. Drake
 2. Taylor Swift
 3. Bad Bunny
 4. Kanye West
 5. The Weeknd

Mest streamade album globalt

 1. 1. Un Verano Sin Ti av Bad Bunny
 2. Harry’s House av Harry Styles
 3. SOUR av Olivia Rodrigo
 4. = av Ed Sheeran
 5. Planet Her av Doja Cat

Mest streamade låtar globalt

 1. “As It Was” av Harry Styles
 2. “Heat Waves” av Glass Animals
 3. “STAY (with Justin Bieber)” av The Kid LARO
 4. “Me Porto Bonito” av Bad Bunny feat. Chencho Corleon
 5. “Tití Me Preguntó” av Bad Bunny

Mest streamade låtar i USA

 1. “As It Was” av Harry Styles
 2. “Heat Waves” av Glass Animals
 3. “Bad Habit” av Steve Lacy
 4. “Me Porto Bonito” av Bad Bunny feat. Chencho Corleon
 5. “First Class” av Jack Harlow 

Mest populära podcasts globalt

 1. The Joe Rogan Experience
 2. Call Her Daddy
 3. Anything Goes with Emma Chamberlain
 4. Case 63 (All Languages) 
 5. Crime Junkie 

Mest populära podcasts i USA

 1. The Joe Rogan Experience
 2. Call Her Daddy
 3. Crime Junkie
 4. The Daily
 5. Armchair Expert with Dax Shepard

Mest streamade K-Pop-artister globalt

 1. BTS
 2. BLACKPINK
 3. TWICE
 4. Stray Kids
 5. SEVENTEEN

Mest delade låttexter globalt

 1. “Heat Waves” av Glass Animals
 2. “Heather” av Conan Gray
 3. “I Love You So” av The Walters
 4. “Summertime Sadness” av Lana Del Rey
 5. “Somewhere Only We Know” av Keane

Mest virala artister globalt

 1. Taylor Swift
 2. The Weeknd
 3. Bad Bunny
 4. BTS
 5. Lana Del Rey

*Med virala artister menas de som oftast delats från Spotify till olika sociala plattformar. 

Meat streamade artister på den globala EQUAL-spellistan

 1. Sara James
 2. Shania Twain
 3. Evangelia
 4. Avril Lavigne
 5. Ethel Cain